maanantai 22. elokuuta 2011

Maailman paras kanakastike

Tervetuloa vimmun kokkikouluun. Tänään vuorossa on ohjeistus ehkä, näin vaatimattomasti sanoen, maailman parhaan kanakastikkeen tekemiseen. Oikeasti ihmiset, tätä kannattaa kokeilla !

Ainekset kuuluvat näin:

hunajamarinoituja kanasuikaleita
sipulia
paprikaa
kanaliemikuutio tai kanafondia tai jotain muuta vastaavaa
ananaspaloja omassa liemessään
fetajuustoa (ja oikeasti hei, sitä mikä on suorakulmaisen särmiön muotoisessa paketissa paloittelemattomana, ne valmisliemessä lilluvat kuutiopalat on ihan ihme shaibaa)
kermaa
valkopippuria (tai muuta pippuria... vaikkakin valkopippuri on ehdottomasti parasta. ilman pippuria selviää myös oikein hyvin)

Riisi on parasta lisuketta, mutta toki saa syödä pastan tai vaikka perunoiden kera jos mieli tekee.



Pilkotaan sipuli ja kuullotetaan se oliivioljyssä, rasvassa tai missä ikinä haluaakaan kuullottaa sipulinsa.


Lisätään pannulle kanat ja paistetaan ne kypsiksi. Jos kananpalat on kovin isoja, niinkuin ne joskus tuppaa olemaan niin niitä voi halkoa. Samalla saa kivasti tarkistettua kypsyyden.

Yleensä käytän rainbown kanasuikaleita koska ne ovat henkilökohtaisia lemppareitani, mutta jos ne ovat loppu niin eipä näillä mitään perustavanlaatuista eroa ole toisiinsa verrattuna.

Määristä sen verran että itse otan yleensä tuon 450-600g kanaa ja kastiketta tulee niin että söisin sitä yksin kolmisen päivää. Tuollaisen kanamäärän kanssa menee iso (5dl) purkki kermaa, pienempiin annoksiin voi päättää määrät aivan mielivaltaisesti.


Lisää joukkoon kerma ja jätä poreilemaan rauhallisesti. Tässä vaiheessa on hyvin aikaa laittaa riisi tulemaan ja pilkkoa muita aineksia.


Lisätään kanaliemikuutio, jota kannattaa hieman murentaa ennen sekaan heittämistä, koska muuten liukenemisessa kestää ikuisuus jos toinenkin.


Seuraavaksi sekaan heitetään paprikat, jotka on pilkottu haluamansa muotoisiksi ja kokoisiksi palasiksi. Paprikaa saa olla sen verran kuin haluaa, itse laitan yhden paprikan jos teen enemmän kanakastiketta ja puolikkaan jos teen vain pienen annoksen (haha ketä mä huijaan, millonkohan oon tehnyt pienen annoksen).



Ananaspalat kannattaa puolittaa ennen lisäämistä, muuten ne ovat yllättävän isoja sattumiksi. Muistakaa myös olla valuttatta lientä pois, sillä sitä lisätään myös kastikkeeseen. Ananaslientä lisätessä voi maistella kastiketta ja päättää aivan itse kuinka paljon haluaa kastikkeen maistuvan ananakselta.

Valkopippuria lisätään aavistuksen verran, ei liikaa sillä valkopippuri on melko vahvaa. Liian vähän on ehdotomasti parempi kuin liian paljon.

 Kastikkeen annetaan kiehuaporista hiljaa kunnes koostumus miellyttää (eli kastike ei ole aivan lillua vaan sakeutunut hieman kiehumisen ansiosta). Sekoitetaan satunnaisesti ettei hyvä kastike kuitenkaan pala pohjaan.



Lopulta! Aivan viimeisenä kastikkeeseen lisätään fetapalat. Kastikkeen annetaan olla levyllä vielä juuri niin kauan kuin vaaditaan siihen että fetanpalat sulavat hieman mutteivat liukene ja sekoitu kastikkeeseen. Tadaa, maailman paras kanakastike on valmista.

Tietenkin sipulin, paprikan, ananakset tai fetan voi jättää pois ennakkoluulojen tai allergian takia, mutta suosittelen ehdottomasti noudattamaan tätä ohjetta, sillä tämä on oikeasti ihan uskomattoman namia ja omnomia.

Katsokaa nyt sitä !


30 kommenttia :

  1. Ah, kuulostaa lähes jumalaiselta. Kanakastikkeet tosin onnistuu aina lähes poikkeuksetta. :)
    Mutta kana + feta + paprika ei vaan voi mennä pieleen. Pitääpi kokeilla hetimiten!

    ps. hee itsemainostus http://kulkeva.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Jeps !!! Kannattaa ehdottomasti kokeilla namnamnamnam :3 Ja hihih mainostusta, eipä tuo haittaa pätkääkään varsinkin kun oli kiva blogi mainostettavana :D

    VastaaPoista
  3. ah tiiän, tää on nii hyvää että namnam.. vois tehä joku päivä:)

    VastaaPoista
  4. !!! Voisin itsekin väsäillä pitkästä aikaa! kiva että tykkäät :)

    VastaaPoista
  5. poista toi taustakuva sun blogista niin kaikki on hyvin.. ei saa tekstistä selvää...

    VastaaPoista
  6. en poista. joku kerta tosin voisin vaihtaa takaisin vanhaan. mutta pidan tasta ja harva on valittanut ettei saisi selvaa. kaytin vielapa pienen ikuisuuden taman muokkaamiseen kun vaihdoin ulkoasua, etta teksti olisi selkeaa.

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia ohjeesta, tosi hyvää tuli :--)

    VastaaPoista
  8. Onko totta että käytät vispikermaa tässä? ettet ruokakermaa käytä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tottahan tuo on! Mutta tuskin kastikkeen maussa juurikaan eroa on, käytti sitten ruokakermaa tai tavallista vispikermaa.

      Poista
  9. Miten toi palottelematon salaattijuustohöpöpaska eroaa siitä valmiiks kuutioidusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koostumus on huomattavasti erilainen! Valmiiksi kuutioidut on lillunut siinä liemessä ja ne on sellaisia kovapintaisia palikoita. Itse kun kuutio, niin feta on sellaista kivaa pehmoisaa muhjua. Suosittelen kokeilemaan ja vertailemaan, kyllä sen eron huomaa.

      Poista
  10. VITTU OTIN RUOKAKERMAN JÄÄKAAPISTA JA KAADOIN KANOJEN SEKAAN.. SE SAATANA OLI HOMEESSA NY KUSI NII VITUSTI EI VITTU SAATANA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOI EI!!! :< voin vaan kuvitella, että homeinen kerma tuskin tekee kastikkeeseen hyvää makuvivahdetta! Varmasti harmitti ihan tosi paljon :< otan osaan

      Poista
  11. Ihan mahtavan makuista, itse lisäsin vielä ripauksen chiliä ;) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  12. Omnomnom!! :) Mahottoman hyvvää! Kiitos tästä.


    -Ebba-


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä kiittää! kiva että kelpasi

      Poista
  13. OIIII HALUUN KANS NYT ALAN TEKEMÄÄ<3

    VastaaPoista
  14. Kokeiltu on, ja eipä siitä parempaa olis voinut tulla! Ihan mielettömän hyvää. Kanat tosin oli chili-hunajamarinoituja, mutta itelleni tuo chilin maku tekee vaan ruoasta paremman. :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että onnistui ja maistui!

      Poista
  15. Itse suosin itse suikaloituja tuoreita kanafileitä. Niissä ei ole sitä kaasun sivumakua ja noi kaasuun pakatut kanafileesuikaleet on ns. roskalihaa. PS. Itse tehty marinadi on myös huomattavasti parempaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosi toki. Samapa se minulle periaatteessa on syönkö kanan jämäpaloja vai parasta priimalihaa, kun minulla ei kuitenkaan ole varaa ostaa hyvää ja eettisesti tuotettua kanaa. Parempi se kai on että ne jämäpalatkin tulee syötyä eikä heitettyä pois. En ole koskaan yrittänyt marinoida itse hunajamarinoidun makuista lihaa. Varmasti itse marinointi toimii hyvin, aina ei vain ole a) aikaa b) rahaa ja c) kykyjä tehdä sellaista. Lisäksi olen sen verran syntinen, että tietyissä asioissa pidän lisäaineiden mausta.

      Poista
  16. löysin tän nyt ja kokeilin nii aivan mahtavaa !! kiitoskia tuhannesti tästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
  17. Vispikermassa on rasvaa 38%, ruokakermassa yleensä n. 7-15%. Suosittelisin ruokakermaa käyttämään, muutenkin kiehahtamisen jälkeen muuttuu paksummaksi, ja toisaalta sitä voi aina paksuntaa maizenalla jne. Fetaa tarvitsee kokeilla kastikkeessa kyllä seuraavaksi. PS. Oot aika söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en mä nykyään enää uuuri käytä vispikermaa koska köyhähkö opiskelijaelämä ei salli sellaisia hintavia vaihtoehtoja. Tämän reseptin kirjoittamisaikaan en muutenkaan ollut kovin tiedostava terveellisten ja epäterveellisten vaihtoehtojen suhteen enkä miettinyt ollenkaan mitään rasvaprosentteja ja muita hienouksia. Nykyään noitakin tulee kytättyä melkein liiaksikin kun itse tekee suurimman osan syömistään ruuista.
      Feta on aiva ihanaa kastikkeessa kokeile ihmeessä!
      Kiitos! :)

      Poista
  18. Kasvissyöjä kun olen, päätin kokeilla muokata tätä itselleni sopivaksi. Käytin kanan tilalla Quarnia ja lasviskermaa. Todella hyvää eikä lihansyöjät huomanneet eroa!* kasviskermaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta! Kiva tietää että toimii kasvisversionakin! Pitää ehkä joskus itsekin innostua kokeilemaan

      Poista
  19. Kiitos ohjeesta. Oli tosi hyvää :), mutta taidanpa seuraavalla kerralla vaihtaa vähempirasvaiseen ruokakermaan sekä myös kevyempään Apetina-fetaan. Meinaan, että minulle annoksen kalorimäärä on liikaa..... mutta miksipä ei silloin tällöin. Tosin, en tiedä, tuleeko kevyempänä yhtä maukasta? Ihan itsekkö olet kehitellyt reseptin?

    VastaaPoista