sunnuntai 18. syyskuuta 2011

millon nämä filosofiapäivitykset oikein loppuu?


Kävin abitreenien keskustelupalstalla lukemassa keskustelua huomiseen koitokseen liittyen ja vittuunnuin suuresti suomen filosofien nuorison keskustelupalstakäyttäytymisestä. Odotin mukavaa ja asiallista keskustelua kirjoituksista yleisellä tasolla.. ehkä jopa eri lukemistavoista ja muusta mielenkiintoisesta. Kohtasin loputtoman läjän minäkeskeisiä kirjoituksia, joissa omat filosofian arvosanat oli mukataktisesti piilotettu muun tekstin sekaan. Esimerkiksi sivulauseessa, jossa mainittiin yhdellä sanalla todistuksen kymppirivistö. Jokaista tällaista viestiä seurasi tietenkin kolme muuta, joissa ylistettiin maasta taivaaseen kymppirivin omistavaa henkilöä ja kerrottiin kuinka hän kirjoittaa takuulla ällän. Ihan kuin kurssiarvosanat korreloisi suoraan kirjotusmenestykseen... Tietenkin kehumisviestienkin ohessa muistettiin mainita oma koulumenestys.


Todella hyödyllistä ja filosofista.. Vitutuksen lisäksi keskustelupalstan lukeminen lisäsi myös stressiä ja tiputti muutenkin olemattoman pienet selviytymisoletukset miinuksen puolelle. About jokainen keskustelupalstailija ilmoitti tavoitteensa olevan vaatimattomasti L. Tiesinhän mä jo etukäteen että filosofian kirjoittajista valtaosa on niitä, joita aihe oikeasti kiinnostaa ja jotka tavoittelevat hyviä arvosanoja, mutta jotenkin ymmärsin sen tänään konkreettisesti. Mä en tule ikinä saavuttamaan tavoitteitani. Hyvästi ja aamen. Huomenna tulen päivittelemään tänne tuskaisena huonoa menestystäni. Nyt voin enää ajatella, että viidentoista tunnin päästä tämä on ohitse.

2 kommenttia :

  1. Sympatiseeraan, mulla sama historian kanssa. Olin tänään niin oudossa hypertila-paniikissa että pyörällä ajaminen arvelutti..
    Mutta onnea - ja rauhallisuutta, kyllä me selvitään ihan hyvin!

    VastaaPoista
  2. Jooh! Kyllä asioilla on onneks tapana järjestyä! Toistelen tätä mantraa päässäni vaan koko yön. Onnea ja rauhallisuutta sulle myöskin!

    VastaaPoista