maanantai 9. tammikuuta 2012

motivaatiohukka

Meidän skanneritulostimen mukana tullut skannausohjelma on asennettu ainoastaan isin vanhalle työkoneelle, joka on ties missä ja toimii ties miten huonosti. Asennuslevykkeen sijainti on tätäkin hämärämpi. Ja mun tarvii skannata.


Onhan mun ennenkin skannata tarvinut, mutta en oo ikinä ollut riittävän pitkäjänteinen joko etsimään sitä fakin levykettä, tai vastaavaa ohjelmaa netistä. Tänään päätin (uskoen naiivisti, että saisin vihdoin edistettyä mun kuviksen diplomityötä yhtään mihinkään suuntaan) asentaa sen ohjelman. Löysin oikean ohjelman, asensin sen ja huokaisin helpotuksesta. Mutta ilmeisesti universumi päätti vittuilla mulle tai halusi muutenvaan saada mut seuraavana toteamaan, että skanneritulostin on enemmän tai vähemmän rikki jollain oudolla tavalla, jonka takia se ei kykene olemaan missään yhteydessä tietokoneeseen.

Veikkaanpa, että syynä tähän äkkinäiseen rikkinäisyyteen on seuraava yhdistelmä eli combo: kani + johto.

Koneesta loppuu akku ja mua ärsyttää. Ehkä kohta olen rauhallinen, kaada itselleni lasillisen kylmää pepsimaxia ja menen koettamaan onneani vielä kerran. Mua oikeasti hävettää mun kuviksen diplomityön alkeellinen vaihe. Motivaatio on nolla ja oikeastaan en jaksa uskoa, että tuosta työstä tulee koskaan mitään muuta kuin epämääräinen räpellys. Mutta ehkä kokoan itseni nyt kasaan ja teen jotain hyödyllistä. Satajayksi hyvää tekstinaihetta saa odottaa vielä vähintään iltaan asti.

2 kommenttia :

  1. Luulisi valmistajan sivuiltakin löytyvän ajurit kyseiselle skanneritulostimelle, että sen saisi asennettua. :o

    VastaaPoista
  2. löytyy sieltä ohjelmienlatausosiosta pudotsvalikosta kyseinen malli, mutta eteenpäin mentäessä heittää erroria ja sanoo että sivua ei mahdollisesti enää ole. onhan tuo vanha vekotin, joten saattaa olla poistettu.

    VastaaPoista