keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Musta tulee isona muotokuvapiirtäjä... not

Eilen käytiin tyttöjen kanssa amarillossa syömässä. Sitä ennen pelasin siskon ja siskon poikaystävän kanssa lautapelejä. Sekä opettelin piirtämään ihmisiä. Siis ihmisiä, jotka oikeasti muistuttaa mallejaan. En toistaiseksi juurikaan osaa piirtää kuin saman näköisiä hahmoja. Kaikki näyttää samalta, ei mitään persoonaa.


Eniveis. Aloitin helpolla tehtävällä. Piirsin ruutujen mukaan. Mutta ei se sitten ollutkaan niin helppoa kuin olisin voinut luulla. Oon siinämielessä tyytyväinen lopputulokseen, että se näyttää ihmiseltä. Ja melko realistiseltakin vielä. Mutta multa se ei näytä. Ei oikeastaan.


Turhauduin ja iskin molemmat photoshopiin. Halusin tietää missä menin vikaan. Ja kuten varmasti huomaatte ihan omin pikku silminkin, kaikki kasvonpiirteet on hitusen liian alhaalla, ylhäällä, sivulla, pieniä tai suuria. Ja jotenkin nuo kasvot tuntuu olevan hitusen liian pyöreät. En mä näytä noin vauvalta. Haha.

Eniveis, voisin jokupäivä jatkaa tällä tiellä ja valita jonkun kuvan, jossa olisi astetta enemmän kontrastia, tuossa mallikuvassa kun oli valot ja varjot vähän heikosti näkyvissä. Kyllä mä vielä opin, kunhan harjottelen pirusti ja vielä lisää.

Tää oli vaan mun mielestä niin mielenkiintoista, että halusin jakaa tän muidenkin kanssa. Höhö.

Tänään oon ollut koiranvahtina ja myöhemmin menen kävelylle. Vitsin vaiherikas loma.

4 kommenttia :

 1. Tosi mielenkiintoinen kasvotutkielma. Vois itekin koittaa joskus tota tekniikkaa! :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on epävarma olo piirtämisen suhteen niin kannatan! Mulla on taidot sen verran... ruosteessa nyt ainakin, eikä koskaan tällä saralla hyvät ollutkaan kun jotenkin lopetin piirtämisen niin pitkäksi aikaa, tai ainakin vähensin huomattavasti. Nyt pitää jo koulunkin puolesta piirtää niin paljon, että oon ihan innostunut opettelemaan uudelleen. No niin eniveis, sen verran oon ruosteessa, että ruutupiirroksista on mulle älyttömästi apua! Ja itseasiassa tuo photarilla yhdistäminenkin oli tosi hyödyllistä, kun näki suoraan että miksi siitä piirroksesta tuli ihan erilainen kun mallikuvasta :D Oppiipahan tunnistamaan virheitään.

   Poista
 2. hei näytät tossa kuvassa ihan multa! O____o

  VastaaPoista