tiistai 20. marraskuuta 2012

maa-artisokkakeittoa ja porkkanasämpylöitä

Tehtiin tänään ruuaksi yhtä parhaimmista keitoista joita tiedän.

maa-artisokkakeittoa

 

Maa-artisokat ei ole hintaluokaltaan todellakaan verrattavissa perunaan tai vaikka porkkanaan. Mutta niin pirun hyvää tuo keitto on, että kyllä sitä toisinaan voi maksaa juureksesta vähän enemmän ja nautiskella. Äiti teki usein kotona maa-artisokkakeittoa ja sitä kautta mä opin rakastamaan sitä niin tulisesti.

Resepti on napattu maku lehden sivuilta TÄÄLTÄ.

Resepti on kuudelle hengelle, joten me tehtiin vähän muunnellen 500 grammasta maa-artisokkaa ja kahdesta isohkosta perunasta. Ei syöty muuta, joten melkein kaikki tuli syötyä. Valkopippuria unohdettiin ostaa, joten yksinkertaisesti jätettiin se pois.

800 g maa-artisokkaa (kuorittuna ja lohkottuna)
300 g perunaa (jauhoinen)
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 kpl valkosipulinkynttä
1/4 tl valkopippuria
2 dl ruokakermaa

Pane kuoritut maa-artisokka- ja perunalohkot kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja valkosipulit. Keitä kypsiksi.

Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta keitto ripauksella valkopippuria ja lisää joukkoon kerma. NAUTI.

Nyt puolestaan leivon porkkanasämpylöitä TÄLLÄ OHJEELLA. Kello kymmeneltä? Kyllä, kello kymmeneltä. Äsken laskin huvikseni matikkaa ja ikävöin laskemista. Nyt menen laittamaan sämpylät uuniin ja kipitän suihkuun.

5 kommenttia :

 1. mitä tekisit, jos tulisit nyt raskaaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä. Oon jo sen ikäinen (varmaan enemmän henkisellä iällä on väliä tässä asiassa), että kykenisin varmaan pitämään huolta lapsesta, mutta eri asia on, olisiko fiksua synnyttää pientä lasta maailmaan kun on tässä elämäntilanteessa. Siis suhteellisen rahaton opiskelija ja vasta opettelemassa elämään kaukana tutuista ja vanhemmista.

   En oo miettinyt asiaa niin tarkkaan, että osaisin sanoa varmaksi. Oikeastaan.. tuskin tällaisesta asiasta voi juuri koskaan sanoa mitään varmaa ennen kuin joutuu itse tilanteeseen.

   Poista
 2. maa-artisokkakeitto on just nii parasta !! <3

  VastaaPoista