tiistai 6. marraskuuta 2012

mistä lähtien mulla on ollut näin kallis maku?

Oon empiiristen tutkimusteni perusteella tullut siihen lopputulokseen, että mulla on pirun kallis maku. Puhun nyt siis vaatteista. Onnekseni ei sentään kaikkein kalleimmasta päästä, mutta liian kallis mun laihalle opiskelijan lompakolle.

En juokse merkkituotteiden perässä, en oo oikeastaan koskaan ymmärtänyt sellaista. Pikkuernu aikoinani oli kyllä sika siistiä, jos oli jotain roinaa joka huusi "katsokaa mua, oon japaniroinaa", mutta varsinainen merkkimetsästäjä en silloinkaan ollut.


 Oon saan sattunut viimeaikoina huomaamaan, että ajaudun kaupoissa aina katsomaan sitä merkkituotehyllyä. Nään toisella puolen kauppaa kivan paidan, menen sen luo, katson hintalappua ja huomaan sen olevan jonkun merkkinen. Ne tuotteet vetää mua puoleensa, ei se merkki. Mulla on kallis maku. Harmittaa hitusen. Ihan vaan koska ei ole rahaa.


Malliesimerkkinä tästä toimii mun vähän päälle kuukausi sitten suorittama visiitti Stockmannille etsimään talvitakkia. Etenin hyllyjen välissä löytämättä yhtään takkia, joka näyttäisi edes sovittamisen arvoiselta, löysin Parajumpersin hyllyn, rakastuin takkiin, sovitin sitä ja sen jälkeen katsoin hintalappua. Tähän asti elin onnellisen tietämättömänä siitä, että Parajumpers on kohtalaisen suosittu ja sitäkin kalliimpi merkki. Ei ollut hyvä takinostoreissu se.

Myös Dieselin vaatteet kutkuttelee aina mun näköhermoja, kun astun sisään johonkin kauppaan, jossa niitä myydään. Ja kaupoissa joissa käyn Dieselin vaatteet on tyypillisesti aina kalleimmasta päästä.

Tiedä sitten, näkyykö se vaan niistä merkkivaatteista niin selvästi ulospäin, että niiden tekemiseen ja suunnitteluun on mahdollisesti (ei mulla mitään lähteitä ole, korjatkaa jos olen ihan väärässä) käytetty enemmän aikaa ja rahaa? Ehkä vielä jonain päivänä mulla on sitä paljon puhuttua rahaa (ja intoa käyttää se raha johonkin niin turhanpäiväiseen kuin ylimääräisiin vaatteisiin).12 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Se on Desigualin villatakki, esimerkiksi stockalla myydään noita.

   http://www.zalando.fi/desigual-lara-neuletakki-monivaerinen-de121i01m-101.html

   tuossa myös sama takki.

   Poista
  2. ÄÄÄÄ :c ollappa rikas opiskelija... toivossa on hyvä elää :D

   Poista
  3. Näinpä! Samaa toivotaan täälläkin päässä!

   Poista
 2. Ooooo mäkin ooon kuolannu tota villapaitaa jonkun 10000000 kertaa mutta miksi se on niiiin kallis!!??:(((

  VastaaPoista
 3. Kuulkaas tyttäret, ottakaa neulepuikot ja virkkuukoukut kätösiin;) T Äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tahtosin nähdä kun neulot mulle ton talvitakin! :D

   Poista
 4. Jo syhtään helpottaa niin mulla on kallismaku-ongelma KAIKEN suhteen. Siis aivan kaiken. Voin lähteä kauppaan ostamaan leipää ja taatusti huomioni kiinnittyy siihen plus viisi euroa maksamaan limppuun. Jos haistelen hajuvesiä kaupassa, miellyttää minua 100% varmuudella liikkeen ainoa +60 euroa maksava tuoksu. Sama pätee pipoihin, lyijykyniin ja leivonnaisiin.

  Miten kiva olisi jos joskus rakastuisin palavasti viiden euron villapaitaan. Muttakun ei niin ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Otan todellakin osaa! Mulla tätä ei tapahdu kuin vaatteiden kohdalla, eikä edes siinä tapauksessa aina! Kaupassa mulle kelpaa ihan hyvin rainbow ja Xtrakin, luojan kiitos, muuten oisin jo parin kuukauden opiskelijaelämän jälkeen vararikossa!

   Poista
 5. Odota kun tulee tarvetta sisustaa. Kallis maku menee jo masentavaksi. Ikeasta "ihan kiva" -lamppu 30e, jostain lehdestä "ihana, ton mä haluan" -lamppu 600e. Ei niitä tule ostettua ja koti ei siis koskaan näytä siltä miltä haluasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sisustamisen suhteen mun maku jakautuu kahteen ääripäähän. Tällä hetkellä meidän kämpässä on lähes kaikki tavarat mummon tai vanhempien vanhoja ihania retrokalusteita. Kuitenkin esimerkiksi lamppujen suhteen kuolaan aina juuri noia 300+ euroa maksavia design-tapauksia. Marimekon kankaat miellyttää silmää ja vähän väliä kuolaan finnish design shopin sivuilta milloin mitäkin huonekalua tai sisustuselementtiä.

   Ehkä mulla vielä jonain päivänä on rahaa piristää kotiani ihanilla design-unelmilla. Olen kyllä onnellinen, että sain kuitenkin pääosin sisustettua koko huoneiston ilmaiseksi. Ja tykkään silti :)

   Poista