tiistai 11. joulukuuta 2012

Koulu, kokeet ja historia


Tässä mun ilme kun kaupunkisuunnittelun historia ja huominen tentti ei kiinnosta ollenkaan.

Kerron teille nyt paljastuksen. Mä oon aina pärjännyt lukuaineissa, mutta huonoiten historiassa ja yhteiskuntaopissa. Mua ei vain kiinnosta. En tiedä miksi en saa itseäni ikinä motivoitua lukemaan historiaa. Kaikki tuntuu tökkivän ja mikään tieto ei pysy päässä puolta minuuttia kauempaa.

Oon aina sisäistänyt sen, että koulussa pärjää lukemalla, ahkeralla työllä ja pänttäämisellä paremmin kuin pelkällä lahjakkuudella. Paras combo on tietenkin lahjakkuuden ja ahkeruuden yhdistelmä. Kuitenkin pelkällä työnteollakin on mahdollisuus saavuttaa tulos kuin tulos.

Mutta mitä voi tehdä kun ei vain kiinnosta? Pakottaa itsensä lukemaan? Niin mä yleensä teen. Ja kaipa se toimii, en mä huonojakaan numeroita ole ikinä historiasta saanut. Tällä hetkellä tenttiaineiston kertaalleen läpi kahlanneena vain on sellainen olo, että en tiedä mitään.

En mä tiedä mitä eroa on renessanssin ja barokin aikaisella kaupunkisuunnittelulla. Tai millaisia kaupungit oli keskiajalla. Huoh.

Tarvitseeko kaikesta edes olla kiinnostunut? Toisaalta historia (ja yhteiskuntaoppi) on kumpikin siinämäärin yleissivistäviä aineita, että kyllä niistä olisi hyvä ainakin perustiedot omata. Omasta puolestani voin sanoa, että en omaa. Tiedän oikeastaan häpeällisen vähän näistä aihepiireistä. Hupsista.

Mulla on kuitenkin tosi vakiintunut kokeisiinlukemistekniikka. Siihen kuuluu ahkera lukeminen, asian sisäistämisen yrittäminen, muistiinpanojen ja käsitekarttojen tekeminen, kertaaminen ja paniikkilukemisen välttäminen. Nyt kun olen lukenut, saatan katsahtaa muistiinpanojani illan aikana kerran tai kaksi, mutta loppuilta on omistettu joulukorttien maalaamiselle ja rentoutumiselle. Kyllä ne tiedonrippeet jossain välissä uppoutuu mun aivoihin jos on uppoutuakseen.


2 kommenttia :

 1. Mulle voisit tehdä noita käsitekarttoja, oot niissä ihan superhyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä katoaa vähän niinkun puolet hyödystä jos ei itse väsää niitä! Koska sanoisin että suurin osa oppimisesta tapahtuu mulla ainakin noita kirjoitellessa.

   Ja enpä nyt tiedä olenko superhyvä, mutta on nuista apua ainakin minulle! :D

   Poista