maanantai 28. tammikuuta 2013

ruusunmarjaviilistä

En ole mikään aamupalaihminen. Päivän tärkein ateria jää vähän turhan usein kokonaan väliin. Yleensä käytän siihen kuluvan ajan mielummin nukkumiseen. Onhan se toki tärkeää saada nukkua 10 minuuttia kauemmin, vaikuttaa huomattavalla tavalla päivän vireystasoon (huijasin).


Jos jokin kuitenkin kelpaisi aamupalaksi vaikka joka ikisenä arkipäivänä, se on ruusunmarjaviili. En muista milloin olisin viimeksi syönyt tätä jumalten kerrosviiliä, mutta pirun hyvää se on edelleen. Jos ette ole kokeilleet, kokeilkaa. Antakaa viilille mahdollisuus hurmata teidät!

Olen myös alkanut herätä vapaaehtoisesti aikaisin myöhäisinä aamuina. Katsokaa nyt minua. Kello on puoli yhdeksän ja olen käynyt suihkussa, syön aamupalaa ja olen ollut jo tovin (jos toisenkin) internetin ihmeellisessä maailmassa. Koulu alkaa kello yhdeltä. Kahdeksan aamuista ei puhuta mitään, seitsemältä herääminen on edelleen teoriassa mahdotonta, vaikka käytännössä saankin itseni raahattua ajoissa koululle.

Oikeastaan herään aikaisin myötätunnosta arttua kohtaan. Kyllä minuakin vituttaisi jos toinen jäisi koisimaan harva se aamu kun itse joutuu heräämään aikaisin. Ja toisaalta... miksi en haluaisi paria lisätuntia hereilläoloaikaani.

Voisinkin tehdä jotain hyödyllistä. Eli siis koulujuttuja.

2 kommenttia :