tiistai 1. tammikuuta 2013

Uudenvuodenlupauksista

Uusi vuosi ja uudet lupaukset. Toiveita ja uskoa uuteen alkuun. Tästä vuodesta tulee paras vuosi ikinä. Kesän alussa näytän hyvältä missä vain mekossa. Lopetan vihdoin kynsien pureskelun. Tai sitten en. En ainakaan lupaa mitään.

Tässä muuten minä eilen illalla. Musta on tullut badass (huijasin, ei oikeesti). 


Ajattelin kirjoittaa puolisyvällisen tekstin uudenvuodenlupauksia vastaan, mutta huomasin tehneeni sen jo vuosi sitten. Hyvä minä, olen edelleen sama skeptinen pieni tyttö.

Tässä kuitenkin yksi lainaus kyseisestä tekstistä (joka puolestaan löytyy tämän linkin takaa):

"Kuvitellaan, että ihminen ei ole tyytyväinen elämäänsä. Ihminen kokee olevansa liian laiska ja polttavansa liikaa tupakkaa. Miksi tupakoinnin lopettamiseen vaaditaan uusi vuosi? Muutosten aika kuuluisi olla aina, kun ihminen kokee tarvitsevansa muutosta."

Kuuntelen muiden ihmisten uudenvuodenlupauksia ja seuraavaksi ne kysyy multa, mitä olen luvannut. Mä vastaan etten ole luvannut mitään. Ei mun tarvitse. Ei kukaan ihminen tarvitse uuttavuotta luvatakseen itselleen parempaa tai terveellisempää elämää. Päätöksiä itsensä vuoksi voi  ja pitää tehdä koska vain, ajankohdasta riippumatta.


Jos mun pitäisi luvata itselleni jotain, lupaisin olla vuonna 2013 niin muut kuin itsenikin huomioon ottava ihminen. Lupaisin kehittyä ihmisenä kohti sitä, millainen haluan vielä jonain päivänä olla. Mutta tän ei tarvitse tapahtua nythetivälittömästi. Kuten kaikki muutkin täällä, mä kasvan ja muutun ihmisenä jatkuvasti. Mun pitää vain huolehtia, että muutos on sellaista, että voin vuoden päästä olla (jälleen) ylpeä siitä, millaiseksi olen muuttunut. Sillä nyt mä olen ylpeä itsestäni. Ei sillä, että mussa olisi mitään suurempaa vikaa ollut viime vuodenkaan alussa.

Joten ei, tästä vuodesta ei välttämättä tule paras vuosi ikinä, mutta takuulla elämisen arvoinen. Asioilla on tapana järjestyä.

8 kommenttia :

 1. ketä on sun parhaat kaverit?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vastaus riippuu ihan siitä, miten tarkkaan asioita rajataan :D

   Parhaat kaverit ala-asteelta asti on ollut Meri ja Tiia. Yläaseelta asti ollaan kuitenkin oltu aika tiivis ja semi-iso kaveriporukka, johon kuuluu Meri, Tiia, Heini, Elina, Sonja, Nasu ja Teemu (ja satunnaisesti Riku ja Amanda).

   Oulussa puolestaan paras kaveri on Sini.

   Sitten on sata ja yksi nettikaveria ja osa niistäkin on hirmuisen tärkeitä. Voisin sanoa että netissä on ihan erilliset parhaat kaverit. Näistä en ehkä viitsi luetella nimiä, joku voisi vaikka loukkaantua.

   Oikeasti en tykkää laittaa ihmisiä järjestykseen. Parhaat kaverit on periaatteessa niitä, joiden kanssa vietän eniten aikaa.

   Poista
 2. oii, oot ihana ja söpö : )

  lauantaimurhetytto.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Ää rakastuin! Ihana blogi ja sun kirjotustyyli hipoo täydellisyyttä :).
  Plus alko hävettää ku tajusin että mun mielessä pyörii kilometrin mittanen lista kaikesta, mitä lupaan itelleni tänä vuonna.. Herätit mut juuri todellisuuteen :D.
  http://gottashineagain.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Haaste minulta sinulle.

  http://hullukuhuilustatullu.blogspot.fi/2013/01/sain-haasteen.html

  VastaaPoista