sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Vapaapäivistä

Kaikkein parhaita ja pahimpia on ne päivät, kun ei ole mitään tekemistä. Ei tärkeitä koulutehtäviä tai muuta akuuttia. Ne päivät, kun pitää itse täyttää päiväohjelmansa. Suunnitteleminen on mukavaa. "Huomenna siivoan koko kämpän, tiskaan, imuroin, pesen lattiat ja sitten on aikaa maalata ne sata ja yksi maalausta, jotka olen luvannut maalata erinäisille henkilöille. Ai niin ja voisin myös leipoa jotain ihanaa ja syödä jotain super mielekästä! Ihanaa huomisesta tulee ihana päivä!"


Eilen mun piti siivota, lenkkeillä, tehdä ruokaa ja maalata. Lenkkeilin ja tein ruokaa. Juutuin tietkoneelle ja ajattelin, että huomennakin ehtii siivoamaan. Entä tänään? Kello tulee pian kaksi ja olen käynyt suihkussa. Ja kirjoittanut kauppalistan. Se ei varsinaisesti edistä siivoamista, maalaamista tai leipomista.


Vapaapäivien tuhlaaminen on turhauttava tunne. Juuri silloin kun olisi aikaa tehdä kaikkea, mistä loppupelissä tulee hyvä mieli, ei äkkiä voikaan tehdä mitään. Ei jaksakaan tehdä mitään. Ei huvitakaan mikään aktiviteetti. Paitsi koneella istuminen ja samojen sivujen pävittäminen, vaikka missään ei edes tapahdu mitään. Jos internet olisi mielenkiintoisempi ja tapahtumarikkaampi paikka, sinne hukkumisesta ja ajan tuhlaamisesta ei ehkä tulisi niin huono omatunto. Ehkä.


Maalasin mä sentään naamani eilen. Mikä siinä on, että itsensä meikkaaminen, valokuvien räpsiminen ja sen jälkeinen nopea meikkien poistaminen on tavattoman viihteellistä puuhaa? Nyt tekisi tajuttomasti mieli hankkia tumma huulipuna. 

2 kommenttia :