sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Aivan ihana aprikoosikaurahyve

Ostin pari päivää sitten alennusaprikooseja, kun ne tuntui niin ihanan kypsiltä ja maukkailta. Illalla mun teki aivan kamalasti mieli leipoa jotain, mutta meiltä oli voi lopussa, joten kehitettelin hyvin vähän voita (tosin me käytettiin margariinia edellämainitusta syystä) vaativa ohje. Kaikki varmaan tietää millaista on omenakaurahyve. Tää on sovellettu aprikoosiversio siitä. Ihanan kirpsakkaa ja (itse tehdyn) vanilijajäätelön kanssa todella kokeilemisen arvoista.

Määrät on vähän päästä heitettyjä, koska ei tätä tehdessä mitattu mitään.


Aprikoosikaurahyve
kahdelle


4 aprikoosia
n. 2dl kaurahiutaleita
2-3 rkl siirappia
hieman sokeria
n. 50g voita tai margariinia

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pilko aprikoosit siivuksi ja asettele ne uunivuuan pohjalle.
Sulata voi ja lisää sen sekaan kaurahiutaleet ja siirappi. Sekoita. Mössöstä pitäisi tulla melko kosteaa, mutta ylimääräistä nestettä ei pitäisi jäädä. Jos mössö tuntuu liian kostealta, lisää kaurahiutaleita. Jos taas liian kuivalta, lisää siirappia tai voita. Maista mössöä, lisää hieman sokeria jos siltä tuntuu. 
Lusikoi kaurasekoitus aprikoosien päälle ja levittele suhteellisen tasaisesti. 
Pidä uunissa (keskitasolla) 15-25 minuuttia, kunnes kaurahiutaleet ovat hieman tummuneet, mutta eivät palaneet. 

Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen parhaan makunautinnon takaamiseksi. 
Tarjoile vanilijajäätelön kanssa. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti