sunnuntai 19. toukokuuta 2013

kesästä ja suunnitelmattomuudesta

Kahden lyhyen esseen päästä koulu on ohi. Kesäloma on täällä. Olen opiskellut kokonaisen lukuvuoden yliopistossa ja selvitytyt elossa. Suorittanut lähes kaikki lukujärjestykseen tungetut kurssit.


Kävin toisaapäivänä terassilla. Ensimmäistä kertaa elämässäni. Oon toista viikkoa kipeänä, joten Oulun ensimmäisistä kesäpäivistä nauttiminen on ollut vähän puolituista. 

Mun kesä on tyhjä. Suunnitelmaton. Olen kesätyötön. Opintolainalla elelijä ja toivottavasti mahdollisimman stressitön.


On mulla oikeasti suunnitelmia. Maalata paljon. Ja sen jälkeen maalata, piirtää ja taiteilla vähän lisää. Myydä taidetta ja ansaita pari euroa lisää rahaa. Kehittää itseäni ihmisenä ja Vimmuna. Lukea paljon. Ulkoilla enemmän. Opetella juoksemaan. Maalata lisää. Rentoutua. Kirjoittaa. Ymmärtää ja oivaltaa asioita. Tehdä hyvää ruokaa. Nauttia jostain.


Kun tajusin, etten todennäköisesti tule saamaan enää kesätöitä, pieni maailmani horjui pahasti. Suunnittelin sossuun marssimista ja toimeentulotuen hakemista, mutta lopulta päädyin nostamaan opintolainaa. Tuntuu lohdulliselta ja helpottavalta, että kesällä ei tarvitse tehdä mitään. Tuntuu ihanalta, että mulla tulee olemaan aikaa maalata ja tehdä, mitä ikinä haluankin tehdä. Tiettyjen rajojen sisällä tietenkin.


Hyvää kesää! Toivottavasti munkin tulee olemaan sellainen. 

Poltin itseni eilen auringossa. Hurraa vaalealle iholle, ehdinhän mä pari tuntia ulkona ollakin.

2 kommenttia :

 1. Täällä on toinen kesätyötön. Pitkästä aikaa ihan vapaa kesä! Rahaa tosin on vähemmän, mutta ei se haittaa. :)

  Itse en ole vielä palanut, mutta palan minäkin todella herkästi. Ei kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kyllä viettää vapaata kesää, tosin mä en oo koskaan ollut kamalan aktiivisesti kesätöissä, että on kaikki mun aiemmatkin kesät suurelta osin vapaita ollut. Toisaalta halusin kuitenkin kehittää itselleni jotain tekemistä, ettei mene koko kesä koneella vetelehtiessä, tiedän että lähtisin helposti sille linjalle jos en pitäisi itseäni edes vähän kiireisenä. Parasta on se, että voi pitää itsensä kiireisenä itselle mieluisien asioiden parissa jonkun s-marketin kassalla istumisen sijaan :)

   Toivottavasti et ihan heti palakaan! Ajattelin itse ainakin seuraavan kerran varustautua ulos kunnon aurinkorasvakerroksella :D

   Poista