sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ihan ite tein ! ja huomenna lähden


Kesän alussa menin kangaskauppaan. Nyt ostetaan mekkokangas ja housukangas. Ja ostettiinhan ne. Ja lisäksi yksi kangas, jota ei vain voinut jättää ostamatta. Felix kissa kangas. Niin jäätävän kamala, että se oli vain eeppisesti paras. Ihanin. Lapsellisin. Täydellisin.


Sitä sitten pähkäiltiin pitkään ja hartaasti. Mitä voi tehdä näin ihanasta kankaasta. Siis mitä sellaista, jota vähän vajaa kaksikymmentävuotiaskin voi päällensä pistää. No eihän sillä iällä oikeasti merkitystä ollut, mitä vaan varmasti pukisin päälleni tästä kankaasta tehtynä. Mielessä pyöri hameet, henkselimekot ja sortsit. Mekkohan siitä kuitenkin tuli (ja ylijäämäbonuksena kauppakassi Artulle). Ei yllättänyt edes itseäni.


Oli mukamas tosi hyvä idea ottaa kaava yhdestä toisesta mekosta, jonka olin aiemmin samana kesänä tehnyt (siitä alussakin mainitusta alkuperäisestä mekkokankaasta) ja alkaa muokkaamaan kaavaa itse. Toki olisi voinut miettiä heti alussa paria asiaa:
1. Saumanvarat sisältävien kaavojen muokkaaminen on paikoin melko hankalaa hommaa.
2. Eihän tämä mekko ole yhtään saman mallinen kun se, josta kaavat otettiin.


En ole mikään nopea ompelija ja mietin kamalan kauan jokaista työvaihetta. Sen takia yllätyn joka kerta siitä, miten yksinkertaisen oloisiakin juttuja ommellessa saattaa mennä koko päivä. Näin ei varmaan olisi, jos ompeluun olisi päässyt syntymään jonkinlainen rutiini.


Saatiin (minä ja äiti siis, harvoin ompelen ilman äidin neuvoja ja avustusta) mekosta hirmu hyvin istuva. Vekkejä on edessä kaksi ja takana yksi. Kissat on kivoissa kohdissa. Mahdollisesti lapsenmielisin omistamani mekko, mutta aivan mahtava silloin kun lapsettaa. Jakun kanssa tosin yllättävänkin vakuuttavaa kamaa.

! MUTTA OLI MULLA MUUTAKIN ASIAA KUN SATA SANAA YHDESTÄ MEKOSTA !

Oon tällä hetkellä enemmän tai vähemmän täpinöissäni. Huomenna aamulla kello 08:00 starttaa bussi ja me lähdetään Artun kanssa vaeltamaan. Todennäköisesti viideksi päiväksi. Mahtavuutta. En oo koskaan ennen ollut vaeltamassa, oon saanut osakseni yllättyineitä katseita ja epäuskoa suunnitelmistani kertoessani, mutta itse olen melkein varma, että tykkään tästä. Vaikka varmaan valitettua tulee enemmän kuin laki sallii. Meidän kesälomareissu, haha. Voi juku.

4 kommenttia :