torstai 3. lokakuuta 2013

mm. yleisestä passivoitumisesta


koska näytän aina vakuuttavalta aikuiselta enkä yhtään nololta

Puoliturhaa metatekstiä, ohittakaa vapaasti jos niin mielitte:

Kaksi yleisintä aihetta tässä blogissa tuntuu olevan atopia ja ruoka. Ja niistähän mun elämä tuntuu suurilta osin koostuvankin. Atopiasta, ruuasta ja koulusta. Koulusta en kuitenkaan useinkaan kirjoita, ehkä siksi ettei se motivoi tai innosta minua lainkaan. Ei sillä että atopiakaan innostaisi, mutta se pistää ärsyttämään niin paljon, että välillä on pakko purkaa kaikki se ärsytys blogiin. Ruoka nyt on vain ihanaa ja mainoa kirjoitusten aihe. 

Ehkä tämän pitäisikin olla lifestyleblogin sijaan ruoka- ja hyvinvointiblogi. Tosin en tarjoa mitään mainioita ratkaisuja kenenkään, edes itseni, ongelmiin, joten se kai siitä sitten. Kunhan pälisen elämästä ja sitä sivuavista aiheista omasta näkökulmastani, sen osaan parhaiten. 


Koulun alettua musta on tullut taas tavattoman laiska. Kun käy muutaman tunnin koululla, tuntuu että päivän työt on nyt suoritettu. On liian helppoa kotiin päästyään rysähtää sängylle, antaa kodin hautautua hitaasti levällään oleviin tavaroihin, roskiin ja pölyyn, koulutehtävien kasaantua ja itsensä passivoitua koko loppu illaksi. Ruuanlaitosta toki voi jaksaa innostua välissä, mutta edes omat taideprojektit ei jaksa innostaa. "Ei mulla ole aikaa", vaikka oikeasti ei taida paljon muuta ollakaan. Voi laiskuus ja passivoituminen sentään.


Viime viikollla kävin muutaman kerran aamulenkillä kun koulu alkoi vasta myöhään. Kun aamun aloitti reippaasti, tuntui että koko loppupäiväkin sujui paremmin. Kun ei antanut itsensä pysähtyä, jaksoi tehdä enemmän asioita.


eri-innokas ja ei yhtään uninen aamulenkkelijä

Pitäisi "ottaa itseään niskasta kiinni" ja "ryhdistäytyä". Niinhän kaikki aina sanoo. Mutta jos mä sitten ens viikolla. Voisin tänään vielä passivoitua hieman lisää.


PS. Haluan tämän kirjan.

PPS. Onneksi äiti tulee viikonloppuvierailulle, mahtaa tulla superkiva viikonloppu!


2 kommenttia :