maanantai 23. joulukuuta 2013

hyvää aatonaattoa ja joulua ihan kaikilleTyypillisesti ollaan vietetty aatonaattoa ahkerasti ahertaen ja kotitöiden, ruuanlaiton sekä lahjojen paketoinnin parissa puuhaillen. Tänään mummi ja vaari tuli kuitenkin meille syömään, päästiin aloittamaan jouluruokailu päivää etuajassa ja ehdittiin hengähtääkin hetki ja toinen. On sitä silt puuhattukin: koristeltu kuusta, tehty ruokaa, siivoiltu ja paketoitu niitä lahjoja. Mutta kivaa on ollut jokatapauksessa. Huomiselle on jäljellä vielä hieman tekemistä, mutta iltapäivällä ollaan jo tyytyväisinä Helsingissä viettämässä aattoa sukulaisten kanssa. Ihanaa.
Siskokin kotiutui viime yönä Ranskasta (jossa oli siis vaihdossa koko syyslukukauden ajan), joten koko perhe on taas iloisesti koossa. Ranskantuliaisia on keittiönpöydät kallellaan ja mulla on jälleen kaksi levyä tavattoman hyvää suklaata. Ilmeisesti Suomeen palaaminenkin voi olla melkoinen kulttuurishokki, välillä pitää kysyä kahdesti mitä armas siskoni tarkoittaa kun korvaa suomenkielisiä sanoja ranskalla.


Hyvää aatonaattoa ja ylipäätään joulua ihan jokaiselle! Kaikille! Sinullekin! Kertokaa kaverillekin hyvät joulut minulta! Ja naapurille! Jee!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti