lauantai 11. tammikuuta 2014

arkkitehtuurista ja sen opiskelusta

Mulla oli muistiinpanotkin, mutta silti en tunnu saavan pointtiani ilmaistua riittävän selkeästi, olen vähän harhaileva höpöttäjä.

Joka tapauksessa: on vaikeaa tehdä luovaa työtä tiettyä selkeää kohderyhmää varten. Ehkä tämän takia arkkitehtuuri on paljon enemmän kuin pelkkää luovaa taiteilua. Ehkä tässä on isoin ero taiteilijan ja arkkitehdin välillä. Tämä on myös mielestäni seikka, joka tekee arkkitehdin työstä (arkkitehtiopiskelijan arjesta ja tulevaisuudenkuvitelmista) erityisen hankalaa. Priorisointi oman taiteellisen näkemyksen ja kohderyhmän mieltymyksien yhteensovittamisen suhteen.

Saiko tästä pohjustuksestakaan mitään selkoa?

8 kommenttia :

 1. Selvää sai, en muista tiedä mutta näin toisen arkkitehtiopiskelijan näkökulmasta oli hyvin samaistuttavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh hyvä että sai selvää ja hyvä etten ole ainoa! Tai no hyvä ja hyvä, kaipa se olisi parempi kun tätä "ongelmallisuutta" ei olisi... tai ainakin olisi paljon helpompaa :D

   Poista
 2. Puhuit niistä asemakaavoista, ja välittyykö niistä ne muodot jne. katsojalle, niin tuli siitä vaan mieleen yksi esimerkki Tampereelta. Kalevan kirkko, on iso korkee, ei yhtään kirkon näköinen rakennus, joka näyttää ylhäältä päin katsottuna kalalta. Ennen kuin sain tietää tämän, pidin kirkkoa vain rumana ja typeränä rakennuksena, ja mielestäni se on vielä kovinkin omituinen. Eli tuossa tapauksessa se ei ainakaan välittynyt meille pulliaisille, ennen kuin joku kertoi sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! Juuri tällaisissa tämä ongelmallisuus tulee esille. Itseasiassa meille on eräällä luennolla kerrottu juurikin Kalevan kirkosta (monien muiden rakennusten ohella toki) ja sen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista. Koska minulle rakennusta on esitelty arkkitehtien näkökulmasta pohjapiirustuksien tasolla jne, olen tottunut ajattelemaan että se on hieno ja vaikuttava kirkko. Paikanpäällä en ole käynyt, mutta mitä ilmesimmin tämä vaikuttavuus ei ainakaan ihan jokaiselle ilman luennointia välity!

   Poista
 3. Sai selvää ja kuulostit ihan aikuiselta ja olin ihan että :O en tajua mitään tollasia juttuja, ikinä kiinnitä huomiota taloihin ellei ne ole jotenkin tosi rumia (tai nättejä, mutta jostain syystä niitä on vähemmän:D). Ja oli pakko googlaa Oulun ympäristötalo ja musta se oli kauhee :D kuinka se on teille arkkitehtuurissa sitte esitelty et se on hieno? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhhhuh aikuistunko mä?!?! Ehkä säkin alat vuoden päästä aikuistua kun yliopisto vaatii sitä sinulta! Tai sit se ei oo tää yliopisto mikä sen tekee :D Ehkä mulla oli joku tilapäinen mielenhäiriö?

   Ja joo kyllä, jostain syystä ympäristötaloa on meille kehuttu ja se on mun mielestä oikein hieno rakennus :D Arttukin tosin sanoi että se on hieno!! Noi kuvat ei ehkä tehnyt sille oikeutta... tai sitten oon aivopessyt artun.

   Poista
 4. musta oli ihan sairaan mielenkiintoista katsoa tätä! oon vasta viimeisen parin vuoden sisällä alkanu tajuamaan, että aijaa oho kaikki ihmiset ei kiinnitäkään huomiota tilojen muotoon ja ulkonäköön. kun mulla kiinnostus siihen on ollut jossain sisälläni aina. hihi, tossa vieressä pöydällä odottaa arkkitehtuurin ennakkotehtävät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Siinä tapauksessa sulla varmaan todella on jotain luontaista taipumusta alalle! Onnea hakuprosessiin, toivottavasti pääset sisälle!

   Poista