keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mitä tehdä kun ei ole paperilla riittävän hyvä?

Mitä tehdä kun ei ole paperilla riittävän hyvä? Mulla ei valitettavasti ole tarjota vastausta tähän kysymykseen, mutta valittamista aiheeseen liittyen löytyy senkin edestä.

Tällä hetkellä haen kahta asiaa: uutta asuntoa ja kesätyöpaikkaa. Täytän hakemuksia ja saan kieltäviä vastauksia. Ei kiitos, valitettavasti emme tällä kertaa. Stressaa.

oma koti on ihana, olisi kivaa jos sellainen olisi jatkossakin

Olisin varmasti hyvä vuokralainen. Olen siisti, vastuuntuntoinen, rauhallinen ja mukava. Hyvät puoleni vain eivät välity, kun hakemuksissa kysytään samat selkeät kysymykset. Kun vuokranantaja lukee paperiani hän näkee opiskelijan, joka ei käy töissä ja omistaa kanin. Ei jatkoon. Kolmenkin hakemuksen joukosta löytyy takuulla joku, joka on sen yhden paperin perusteella minua parempi.

Töitä hakiessa asioiden luulisi olevan helpompia. Saahan niihin työhakemuksiin tarinoidakin, tuoda persoonaansa esille. Mutta eiköhän aika moni muukin osaa kehua itseään luontevasti ja korostaa työnsaannin kannalta olennaisia positiivisia piirteitään. Erottuminen on jälleen vaikeaa. CV:ni ei juuri tilannetta paranna. Muutamia työsuhteita, ei mitään kovin pitkää. Vähän yritystä, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Aina lötyy paperilla parepiakin hakijoita. En saa kutsuja edes haastatteluihin.

olen ollut töissäkin

En yhtään väitä, etteivätkö monet näistä paperilla minua paremmista ihmisistä olisi todella myös hyviä vuokralaisia tai työntekijöitä. Joku pieni ja stressaantunut kiukkupussi pääni sisällä vain tahtoo huutaa maailman epäreiluutta (vaikka mikään ei edes ole erityisen epäreilua, tuntuu vaan mukamas epäoikeudenmukaiselta). Miksen mä, miks kaikki muut aina, miksi mä en kelpaa, miks toi on mua parempi, minä, minä, minä, yhyy.

olen oikeasti ihana

Mutta kun ei mussa oo mitään vikaa.. oikeesti hei, oon ihan hyvä. Antakaa asunto ja työpaikka niin näytän teille kaikille! Ja niille muillekin!

4 kommenttia :

 1. Mua ärsyttää ihan sama asia!! Oisin hirveen hyvä työntekijä, ja ois kiva että sen tajuis joku muukin kun Muumimaailma! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! Tosi inhottavaa, sitten aina sanotaan että kyllä töitä tekevälle löytyy... sanon itekin ja uskon että pitäis kyllä löytyä, mutta maailma yrittää todistaa mulle toisin :D

   Poista
 2. Et todellakaan ole yksin.

  t. paperilla keskinkertainen, livenä maailman paras työntekijä/vuokralainen

  VastaaPoista